Walem, 26 maart 2021

Beste leden,

We hadden gehoopt geen ‘coronamails’ meer te moeten versturen.

Helaas pindakaas beslist het virus dat onze ‘lijdensweg’ nog niet helemaal ten einde is.

Als bestuur hebben we dan ook volgende richtlijnen uitgestippeld voor de komende 4 weken (voorlopig tot 25 april):

Geen avondritten wegens moeilijk organiseerbaar en relatief korte rijtijd.

(uiteraard is het een aanrader om zelf of in kleine groepjes aan je (fiets)conditie te werken 😊)

Zondagritten blijven wél doorgaan. We verdelen ons in groepjes van vier en rijden apart                 of  met gepaste afstand achter elkaar.

Het klassement wordt vier weken ‘bevroren’.

Wat de nieuwe (jubileum)pakketten betreft …

Liefst hadden we de jubileumkledij uitgedeeld in ons clublokaal tijdens een feestelijk moment.

Indien de coronamaatregelen er echter anders over beslissen, wordt ze op de gewone manier verdeeld.

Die knoop hakken we rond 25 april door.

We houden jullie op de hoogte.

Ondanks alles hoop ik dat het ‘fietsvlammetje’ blijft branden en dat we (relatief) snel weer samen kunnen fietsen én een glas mogen drinken.

Warme groetjes.

Walem, 16 januari

Beste fietsvrienden,

April lijkt ons de maand waar we de eerste plannen voor mogen maken. Cafés open en weer in groep rijden??

Filip is volop bezig met een kalender te maken. In februari mag je hem verwachten.

2021 is ons feestjaar. Onze planning kan gelukkig snel aangepast worden.

Op het programma staat zeker een ‘receptie’ om het seizoen echt op gang te trappen. Dit ter vervanging van de algemene vergadering.

Het is tevens een uitstekende gelegenheid om de jubileumtruitjes uit te delen.

Het is op dit moment onmogelijk hier een datum op te prikken, maar wordt zeker vervolgd.

En dan is er ons jubileumweekend. We gaan er van uit dat het doorgaat.

Binnenkort moeten er kamers definitief vastgelegd worden en voorschotten betaald.

Daarom worden nu reeds de inschrijvingen gestart zodat het deelnemersveld begin februari vastligt.

Het weekend omvat drie overnachtingen en dus vier fietsdagen.

Zaterdag 7/8 brengt ons naar Doornik (hotel Cathedrale) (+/- 130 km).

Zondag 8/8 maken we de oversteek naar het Alfahotel in Tienen (+/- 120 km).

Maandag 9/8 leidt ons naar Riemst wat slechts 75 km verderop ligt.

In de namiddag brengt - wie wil - een geleid bezoek aan het wijnkasteel van Genoelselderen dat op wandelafstand ligt van ons hotel Malpertuus.

Wie van het fietsen niet genoeg krijgt, gebruikt de namiddag om de ruime regio te verkennen.

Mogelijk splitsen we de rit van in het begin op maar dat hangt een beetje af van de deelnemers.

Op dinsdag 10/8, peddelen we rustig huiswaarts (+/- 130 km).

De afstanden zijn onder voorbehoud wat de verkenning van de ritten moet nog gebeuren.

Deze jubileumrit staat in het teken van de sportieve vriendschap en de snelheid  houden we dan ook op B-niveau.

Voor de drie overnachtingen in halfpension vragen we 200 euro (het is tenslotte een jubileumjaar, hé).

Hebben we jullie kunnen overtuigen om deel te nemen? Stort dan 100 (of 200) euro op de clubrekening BE65751201920896.

Meer inlichtingen nodig? Telefoneer gerust naar een van onze bestuursleden.

Warme groeten.

Walem, 20 oktober 2020

Beste leden,

De laatste zondagrit is gereden. We kunnen de winterrust in.

Zeggen dat het een atypisch seizoen was, is een open deur intrappen.

Samen met de genomen maatregelen van de regering moesten we soms rare bokkesprongen maken om te redden wat er te redden viel.

Een aantal leden nam het zekere voor het onzekere en liet zich (bijna) niet zien. Begrijpelijk.

Anderen bleven zoveel mogelijk fietsen met aandacht voor de coronaregels en werkten 2/3 van het seizoen af.

We hielden er aan om ook dit jaar een klassement bij te houden.

Hier geen verrassing. Ferdinand ‘Ferre’ Hellemans tekende 44 op 45 present. Proficiat!

We zetten hem graag in de bloemetjes tijdens onze algemene vergadering.

Ook de bons worden dan uitgedeeld.

Ondanks alle kopzorgen kijken we alweer vooruit. 20-21 wordt een jubileumjaar. Onze club bestaat dan 40 jaar.

Er werd gezorgd voor een heus jubileumtruitje. Details hierover ontving je al per mail. Het is zeker de bedoeling om – indien het weer het toelaat – het te dragen tijdens alle clubritten.

Het kan natuurlijk ook een leuk ‘hebbedingetje’ zijn.

De kostprijs (50 euro) kan je betalen op de gewone clubrekening en dit tot het einde van deze maand.

Verder staat ook een minironde van België op het programma. Geen twee maar drie overnachtingen in augustus (7,8,9). We fietsen dan naar Doornik, Tienen en via Riemst naar huis.

Plannen maken in deze coronatijd is gevaarlijk. Gaat de algemene vergadering wel door, de winterwandeling …?

Toch moet je blijven vooruit kijken. Voor mekaar zorgen en al dromen over een nieuwe lente en dus … een nieuw fietsseizoen.

PS: ook in de winter blijven we fietsen. Vertrek sporthal Arena!

Woensdag van 13.30 tot 16.00 en ’s zondags van 9.00 (dec en jan 9.30) tot ongeveer 11.30.

Tempo gaat naar wintermodus.

De voorzitter

website builder. Create your website today.